Oudercommissie

De Wet kinderopvang stelt een oudercommissie verplicht voor elk gastouderbureau. De oudercommissie heeft adviesrecht op diverse punten en kan adviseren ten aanzien van bijvoorbeeld de kwaliteit van de gastouderopvang of het gastouderbureau. Ook worden er bepaalde eisen gesteld aan de samenstelling van de oudercommissie en aan het reglement van de oudercommissie. Eisen en reglement kunt u opvragen bij Gastouderbureau van Twente. Wij vinden het van
groot belang dat ouders een stem hebben bij belangrijke onderwerpen die te maken hebben met de opvang van het/de kind(eren).

Onze oudercommissie bestaat op dit moment uit drie enthousiaste vraagouders. Graag stellen zij zich aan u voor.

Kirsten
Mijn naam is Kirsten en ik ben moeder van twee schoolgaande zoons. Vanaf jonge leeftijd gaan ze naar een gastouder via Gastouderbureau van Twente en dat bevalt nog altijd heel goed. Deze commissie staat wat verder van je kind af dan wanneer je ze bijvoorbeeld in de klas helpt. Maar omdat dit toch een belangrijke basis is voor de opvang, ben ik aangehaakt. De vergaderingen zijn prettig en behalve de voorbereiding per vergadering kost de Oudercommissie je niet zo veel tijd.

Astrid
Ik ben Astrid, moeder van Daniel (2009) en Carmen en Elisa (2012). Ik ben full time ondernemer gericht op de BTOB markt. Met veel passie en plezier help ik mijn klanten met hun sales, marketing en PR. Ik heb me aangemeld bij de oudercommissie, omdat ik graag mee wil denken over de ontwikkeling en kwaliteit van het gastouderbureau, in het belang van onze kinderen. Ik vind het belangrijk dat naast de stem van de overheid, het bureau en de gastouders – ook ouders een duidelijke stem laten horen. Verder vind ik het erg fijn ideeën uit te wisselen met een groep werkende ouders!

Astrid
Mijn naam is Astrid. Ik ben woonachtig in Hengelo met mijn man en 2 zoons (maart 2014 en november 2016). Ik ben parttime werkzaam als leerkracht basisonderwijs en als gastouder. Mijn kinderen gaan zelf ook vanaf hun babytijd naar een gastouder van gastouderbureau van Twente en wij zijn hier erg blij mee. Ik wilde daarom graag mijn steentje bijdragen door lid te worden van de oudercommissie om mee te denken met de diverse onderwerpen die ter sprake komen.

Heeft u vragen aan de Oudercommissie of wilt u met hen in contact komen, bel of mail met Gastouderbureau van Twente.